Last van Groningse schouders: 'Het gaat in de koppen zitten, helemaal na gister'

Last van Groningse schouders: 'Het gaat in de koppen zitten, helemaal na gister'

23-10-2016 18:53
1

Bryan Linssen droeg met een doelpunt in belangrijke mate bij aan de eerste thuiszege van FC Groningen dit seizoen. De 26-jarige aanvaller raakte na de matige seizoenstart niet in paniek, maar de 2-0 overwinning op AZ komt wel gelegen.

"Dit had ik even nodig en ik denk het team ook", zegt Linssen tegen FOX Sports. "We weten dat we thuis van iedereen kunnen winnen, maar het zat de laatste weken niet mee. We hebben wel veel vertrouwen. Er is rust op de club en in het team. Dan moet het vanzelf een keer gebeuren. Je moet er wel keihard voor werken en dat hebben we gedaan."

Linssen opende de score in de achttiende minuut op aangeven van Hans Hateboer, maar even leek doelman Sergio Rochet de bal via de paal uit zijn doel te ranselen. "Ik dacht eerst: nee hè, hij gaat er weer niet in. In eerste instantie kwam de bal tegen de paal, maar gelukkig viel hij nog binnen."

Ook Groningen-aanvoerder Sergio Padt beaamt dat er een last van de Groningse schouders valt. "Het gaat in de koppen zitten, helemaal na gisteren. Dan zie je dat je echt laatste staat. Na negen wedstrijden is er nog niks aan de hand, maar het ziet er niet lekker uit. We hopen hiermee de matige reeks afgesloten te hebben."