'Rommelige klassieker' verdiende een winnaar: 'Zij hadden de beste kansen'

'Rommelige klassieker' verdiende een winnaar: 'Zij hadden de beste kansen'

23-10-2016 19:58
15

Bert van Marwijk vindt dat Feyenoord het meeste recht had op drie punten tijdens het duel met Ajax. In De Kuip eindigde de Klassieker zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel.

"Ik had het idee dat Feyenoord de wedstrijd redelijk kon controleren. Ajax is geen moment in zijn spel gekomen. Maar ze (Feyenoorders, red.) moeten dan wel scoren", begint de voormalig Feyenoord-coach in gesprek met Voetbal International. "Feyenoord heeft gewoon de beste kansen gehad. Je voelde na de 0-1 van Ajax dat Feyenoord nog risico zou nemen en ging komen. Uiteindelijk lukte het ze, dik verdiend."

Wedden

Meer odds

"Al met al, een boeiende en interessante wedstrijd, maar het was niet groots. Ongelofelijk veel strijd, maar heel veel balverlies. Een rommelige wedstrijd", vervolgt Van Marwijk, die tot slot nog mooie woorden heeft voor enkele spelers. "Ik vond dat beide backs van Feyenoord goed speelden. Met name Karsdorp, samen met Karim El Ahmadi." Bij Ajax keek Van Marwijk met open mond naar Kasper Dolberg (19), de Deense spits die trefzeker was. "Ik geniet van die jongen. Dat is een talent, dat zie je aan alles. Daar gaat Ajax nog veel plezier aan beleven.