Boskamp verrast door 'ontzettend fitte' Feyenoorder: 'Op het lijf geschreven'

Boskamp verrast door 'ontzettend fitte' Feyenoorder: 'Op het lijf geschreven'

23-10-2016 20:11
7

Feyenoord-fan Jan Boskamp is dit seizoen positief verrast door Jan-Arie van der Heijden. De linksbenige verdediger vormt de laatste weken een ijzersterk defensief centrum met Eric Botteghin in de achterhoede van de Eredivisie-koploper. 

'Spelers als Botteghin en Van der Heijden spelen op dit moment in hun kracht', schrijft Boskamp in zijn column in Feyenoord Magazine. 'Met name Van der Heijden heeft me verrast in de afgelopen periode. In heb begrepen dat hij in de zomer ontzettend hard voor zichzelf heeft getraind. Dat kun je ook zien, want hij oogt ontzettend fit.'

'De huidige speelstijl van Feyenoord is hem op het lijf geschreven, want Van der Heijden is het meest op zijn gemak als hij weinig ruimte in zijn rug heeft. Bovendien kan hij zich onderscheiden met zijn inspeelpass, die ijzersterk is', besluit Boskamp.

Van der Heijden maakte in de zomer van 2015 de overstap van Vitesse naar Feyenoord. Zondagmiddag deed de oud-speler van Ajax en Willem II 81 minuten mee tijdens De Klassieker in De Kuip.