Als ik op deze manier beslissend kan zijn zie ik nog wel toekomst voor Kuyt

"Als ik op deze manier beslissend kan zijn zie ik nog wel toekomst voor Kuyt"

24-10-2016 10:08
5

Feyenoord was zondag lange tijd de bovenliggende partij in de Klassieker in De Kuip, maar stelde uiteindelijk pas kort voor tijd een punt veilig. Dirk Kuyt steekt de hand in eigen boezem.

"Hun kwaliteit is dat ze één kans krijgen en één goal maken. Dan kan je zeggen: dat is geluk, pech. Nee, dat is kwaliteit", laat de 36-jarige aanvoerder weten in NRC Next. Volgens Kuyt is Feyenoord 'tekortgeschoten' in het afmaken van de kansen. Van de laatste 27 confrontaties met Ajax wonnen de Rotterdammers er slechts twee.

Wedden

Meer odds

Ook zondag leek het opnieuw mis te gaan, maar Kuyt sloeg in de slotfase alsnog toe: 1-1. "We hebben Ajax kapot kunnen spelen op fysiek gebied", laat hij weten. "Dat zag je aan hen; ze waren vermoeid. Wij bleven erg sterk." De aanvaller voelt zich nog topfit en lijkt alweer te overwegen om nóg een jaar door te gaan. "Als ik op deze manier beslissend kan zijn zie ik nog wel toekomst voor Dirk Kuyt."

Toch lijkt afsluiten met de landstitel ook een mooi doel. Het lijkt dichterbij dan ooit voor Kuyt. "We hebben kunnen aantonen dat we een groot gedeelte van de wedstrijd beter waren dan hen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "We zullen zien of we dat – ook in de terugwedstrijd in de Arena – een vervolg kunnen geven. Wij gaan op deze voet door."