Of we het Feyenoord al echt moeilijk kunnen maken? Ik denk het wel

"Of we het Feyenoord al echt moeilijk kunnen maken? Ik denk het wel"

24-10-2016 10:32
10

SC Heerenveen strijdt momenteel volop mee om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Jerry St. Juste – een van de belangrijke schakels achter het Friese succes – denkt dat zijn ploeg ook volgende week kan verrassen, als een bezoek aan Feyenoord wacht.

"Of we het Feyenoord al echt moeilijk kunnen maken? Ik denk het wel", zegt Jerry St. Juste in De Telegraaf. "Als we die winnen kunnen we echt gaan meedoen naar boven toe. Het is absoluut een test om te zien hoe we ervoor staan ten opzichte van de ploegen bovenin. Als je van de koploper kan winnen, dan is dat fantastisch. Daarvoor moeten we hartstikke scherp zijn, want Feyenoord is ook een fantastisch goede ploeg."

De twintigjarige verdediger, zondag op even fraaie als opmerkelijke wijze trefzeker tegen Heracles Almelo (3-1), weet wel hoe het verschil tussen het huidige en het vorige seizoen is te verklaren. "Stijn Schaars!", roept hij in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. "Zijn ervaring hadden we nodig, daar hoeven we niet omheen te draaien."

"We proberen subtop te zijn, maar gaan daar nu een beetje overheen”, zegt Schaars zelf. "Feyenoord in De Kuip, dat is wel een andere stap. Want ik vond ons tegen PSV thuis - los van het resultaat (1-1) - niet goed voetballend gezien. Dat vond ik teleurstellend. In die zin wacht volgende week een nieuwe test om te zien hoe ver we ervan af zitten. De uitdaging is daar."