Lof voor Feyenoorder: 'Daar kan ik alleen maar mijn petje voor afnemen'

Lof voor Feyenoorder: 'Daar kan ik alleen maar mijn petje voor afnemen'

24-10-2016 11:03
8

Rick Karsdorp was zondag het toonbeeld van de Rotterdamse onverzettelijkheid. Mede daardoor wist Feyenoord in de slotfase alsnog een punt te pakken in de Klassieker tegen Ajax (1-1), stelt Harry Lubse.

"Voor de manier waarop die jongen heeft gespeeld, kan ik alleen maar mijn petje afnemen", zegt de rapporteur van De Telegraaf. Hij beloont Karsdorp met een 8. "Hij is enorm gedreven en voetbalt met veel opportunisme in zijn spel", vertelt Lubse. "In balbezit zoekt hij bovendien de aanval op, om ook daar zijn bijdrage te leveren."

Volgens de oud-spits van onder meer PSV is Karsdorp de afgelopen maanden enorm gegroeid. "Begin oktober maakte hij zijn debuut voor Oranje in de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Daar speelde hij ook al onbevangen. Wanneer je op dat niveau goed mee kan komen, geeft dat veel vertrouwen. Karsdorp vertaalt dat nu naar zijn eigen ploeg."

Door het gelijkspel behoudt Feyenoord een voorsprong van vijf punten op aartsrivaal. "Of ik hier de aanstaande kampioen heb zien spelen? Dat is nog moeilijk te zeggen, maar op dit moment is Feyenoord duidelijk verder dan Ajax. En ze zitten in een flow."