Goudhaantje Ajax: 'Ik was te moe om de focus te behouden. Ik kon niet meer'

Goudhaantje Ajax: 'Ik was te moe om de focus te behouden. Ik kon niet meer'

24-10-2016 11:17
6

Kasper Dolberg wordt van alle kanten bejubeld na zijn treffer in de Klassieker zondag. De negentienjarige spits zette Ajax in de tweede helft op voorsprong in De Kuip en leek na de gelijkmaker zelfs nog op weg naar de 1-2.

"Ik wipte de bal over de verdediger heen, maar was te moe om de focus te behouden. Ik kon niet meer", zegt Dolberg in De Telegraaf. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste Feyenoord – Ajax. "Het was nice. Het geschreeuw, de crazy fans. Nee, ik was helemaal niet nerveus, maar verheugde me er door de sfeer juist steeds meer op om te mogen voetballen."

Wedden

Meer odds

Zijn treffer was van grote schoonheid, bijna Bergkampiaans. "Maar daar trainen we niet op. Het is iets wat je heel snel in je hoofd beslist", aldus Dolberg. "Dit was echt mijn idee." De Deen droomt in zijn eerste jaar in de hoofdmacht van Ajax van de landstitel. "Daarom baal ik dat we Feyenoord niet tot op twee punten zijn genaderd. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het gat van vijf punten in het restant van de competitie nog kunnen dichten."

Dan moet Ajax, beseft de spits, wel beter gaan spelen dan in het eerste bedrijf in Rotterdam. "Het was niet goed. We speelden niet zoals we kunnen. Maar in de rust hebben we het gerepareerd, waarna het in de tweede helft stukken beter ging." Dolberg was na afloop erg moe. "Dit is de zwaarste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld, omdat we de bal niet zo veel hadden als normaal."