In het kort: Advocaat en Van Persie krabbelen op, Noors talent op proef bij Ajax

In het kort: Advocaat en Van Persie krabbelen op, Noors talent op proef bij Ajax

24-10-2016 21:14
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Fenerbahce slaat weg omhoog in
Fenerbahce heeft maandagavond een belangrijke uitzege geboekt op Konyaspor. Met Robin van Persie en Jeremain Lens in de basis werd dankzij een benutte strafschop van Emmanuel Emenike met nipte cijfers gewonnen (0-1). Lens veroorzaakte de strafschop en was om die reden belangrijk voor de Turkse topclub van Dick Advocaat, die nu gedeeld vijfde staat.

Ajax heeft trots Noors talent op proef

Ajax heeft deze week het zeventienjarige Noorse talent Felix Myhre op proef. De middenvelder, die zondagochtend al naar Amsterdam vloog, sluit aan bij de A1. Dat meldt zijn huidige club, Ullern IF. Die club is heel trots. 'Hij traint deze week met de onder 19 van Ajax, misschien wel de club met de beste jeugdopleiding ter wereld', schrijft Ullern.

Rodwell verliest al 34 keer
Jack Rodwell heeft al 34 wedstrijden op rij, waarin hij begon als basisspeler, verloren. De middenvelder van Sunderland kwam in 2014 over naar The Black Cats, maar met Rodwell als basisklant won Sunderland nog niet. Rodwell wacht zodoende sinds mei 2013 op een zege in een competitiewedstrijd. Hij pakte in totaal vijftien punten door vijftien remises. Als invaller ging het beter met vijf zeges.

Larsson troeft Messi af
Sam Larsson kan dit seizoen uitstekende statistieken overleggen. De aanvaller van sc Heerenveen scoorde zondag, thuis tegen Heracles Almelo opnieuw met een schot van buiten de zestien. Het was alweer zijn vijfde van het seizoen, een aantal waaraan zelfs Lionel Messi (twee keer) niet kan tippen. Dat vond FOX Sports uit. In Engeland, Duitsland, Spanje en Italië is er niemand die in de buurt komt van Larsson.

De Boer-verschoppeling geblesseerd
Het is niet bepaald het jaar van Caner Erkin. In de zomer werd hij kort na aankomst weggestuurd door Frank de Boer bij Internazionale en nu heeft hij zijn achillespees afgescheurd. Erkin, die tegenwoordig onder contract staat bij het Turkse Besiktas, is meteen geopereerd en staat maanden buitenspel.

Dundalk kampioen
FC Dundalk heeft zich afgelopen weekend gekroond tot kampioen van Ierland. De Europa League-tegenstander van AZ won zondag met 2-1 van Bohemians en is met nog drie competitiewedstrijden te gaan niet meer te achterhalen door nummer twee Cork City.

Locadia meldt zich op trainingsveld
Jürgen Locadia heeft zich weer op het trainingsveld van PSV gemeld. De aanvaller werkte een individueel trainingsschema af, meldt PSV. Locadia stond zo'n twee maanden buitenspel met een liesblessure. Volgens het Eindhovens Dagblad kan hij in de loop van november zijn rentree maken. Ook Jetro Willems was maandag weer van de partij. De linksback ontbrak tegen Sparta vanwege de geboorte van zijn dochter.

Sanches verkozen tot 'Golden Boy'
Renato Sanches is verkozen tot Golden Boy 2016. De prestigieuze prijs van de Italiaanse krant Tuttosport wordt uitgereikt aan het grootste talent op de Europese velden. De 19-jarige middenvelder van Bayern München ontvangt de prijs maandag in Monte Carlo. Marcus Rashford en Kingsley Coman eindigden op de tweede en derde plaats. Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer waren ook genomineerd, maar haalden de top tien niet.