Perez: 'Hij is niet voor niets naar Ajax gehaald. Hij heeft daar wel oog voor'

Perez: 'Hij is niet voor niets naar Ajax gehaald. Hij heeft daar wel oog voor'

24-10-2016 14:17
7

John de Wolf en Kenneth Perez zijn lyrisch over Kasper Dolberg. De Feyenoorder en de analist van FOX Sports denken dat de Deense spits, zondag tegen Feyenoord goed voor de openingstreffer, nog veel kan bereiken.

"Hij is heel beweeglijk en onvoorspelbaar en heel snel in zijn handeling", vertelt De Wolf bij FOX Sports. De oud-Feyenoorder zag dat de Feyenoord-defensie het lastig had met de Deen. "Dit is een hele goede spits. Zeker op zijn leeftijd (19, red.) al. Onberekenbaar en moeilijk om tegen te spelen."

Daarna komt Perez aan het woord. De analist informeerde in Denemarken naar Dolberg. "De mensen die ik gesproken heb, hadden niet zoiets van: dat is 'm. Hij stond ook veel aan de buitenkant. Hij is niet voor niets naar Ajax gehaald. John Steen Olsen (scout, red.) heeft daar wel oog voor. Ik vind hem wel iets speciaals hebben. Die jongen is negentien, hè."

Dolberg scoort een dikke voldoende bij Perez voor zijn optreden tegen Feyenoord (1-1). "Hij houdt zich makkelijk staande en wordt niet gek, sneeuwt niet onder. Hij wacht op zijn kans en leeft voor goals. Dat is een goede eigenschap van iemand van negentien. Een geweldige speler."