Update: 'Tegenvaller voor Mourinho: aanwinst minstens twee maanden buitenspel'

Update: 'Tegenvaller voor Mourinho: aanwinst minstens twee maanden buitenspel'

25-10-2016 18:18
15

De gifbeker moet helemaal leeg voor het Manchester United van José Mourinho. De manager, die zondag werd vernederd op Stamford Bridge (4-0), is Eric Bailly waarschijnlijk lang kwijt.

De Ivoriaanse verdediger moest zich kort na rust laten vervangen met een knieblessure. "Ik vrees dat het ernstig is", is de eerste reactie van Mourinho tegenover de BBC. "Er is iets aan de hand met de kruisbanden van zijn knie. Het voelt volgens Eric heel slecht."

Bailly ondergaat de komende dagen verschillende medische tests om deernst van de blessure vast te stellen. Een langdurige absentie van de verdediger zou een forse streep door de rekening van Manchester United. De Engelse grootmacht betaalde afgelopen zomer veertig miljoen voor de verdediger aan Villarreal.

Naast de blessure van Bailly kwam ook Marouane Fellaini niet ongeschonden uit de strijd met Chelsea. De Belg raakte geblesseerd na een onbesuisde charge van David Luiz. Ook aanvoerder Wayne Rooney heeft fysieke problemen. Woensdag komt Manchester City op bezoek in het kader van de League Cup.

Update 25/10 18.18 uur: Bailly is zo'n twee maanden zoet met de knieblessure die hij afgelopen zondag opliep tegen Chelsea. Dat meldt The Daily Mail dinsdagavond. Waarschijnlijk mist de Ivoriaanse verdediger zo'n twaalf duels. Prermier League-clashes met onder meer Arsenal, Everton en Tottenham Hotspur gaan aan de neus van de zomeraanwinst voorbij.