'We willen kampioen worden. Dat was voor mij een reden om naar Ajax te komen'

'We willen kampioen worden. Dat was voor mij een reden om naar Ajax te komen'

24-10-2016 12:45
11

Heiko Westermann heeft zich nog niet tot basisspeler ontpopt bij Ajax. De routinier (33) zit op de bank in Amsterdam en komt daar tot nu toe zelden vanaf. Hij houdt desondanks hoop op nog wat moois. 

Westermann kwam over van Real Betis, waar hij ook amper speelde. Het verbaast Westermann niet dat hij reserve is in Amsterdam. "Deze situatie is niet gek. Ik moet eerst wennen aan Ajax", vertelt Westermann in gesprek met Spox. "Mijn doel is duidelijk: ik ben een voetballer en wil zoveel mogelijk aan spelen toekomen."

De Duitser wijst de uitschakeling in de Champions League tegen FK Rostov als grootste dieptepunt aan. "We hebben heel slecht gespeeld en daarvoor moesten we boeten. De teleurstelling is enorm, omdat we niet hebben laten zien waartoe Ajax in staat is. Nu willen we zover mogelijk komen in de Europa League en kampioen worden. Dat was ook een reden om van Sevilla naar Amsterdam te verhuizen."

Westermann kon naast Ajax ook weer terugkeren naar de Bundesliga. In Duitsland speelde hij eerder voor Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV. Een terugkeer naar Duitsland voelde echter niet goed. "Dat heb ik nooit overwogen. Ik wilde weer iets nieuws en daarom besloot ik om niet terug te keren naar Duitsland. In tien jaar Duitsland heb ik veel ervaring als speler op kunnen doen."