Conte slaat terug: 'Ik heb gevoetbald en weet dus hoe ik mij moet gedragen'

Conte slaat terug: 'Ik heb gevoetbald en weet dus hoe ik mij moet gedragen'

24-10-2016 15:48
4

Antonio Conte heeft op vileine wijze teruggeslagen naar José Mourinho. De manager van Chelsea kreeg van zijn collega het verwijt dat hij te uitbundig juichte tijdens de 4-0 zege op Manchester United, zondag op Stamford Bridge.

Conte is het niet eens met de kritiek van Mourinho. "Ik heb zelf gevoetbald, dus ik weet hoe ik me moet gedragen op en naast het veld", zegt hij in Engelse media. De Italiaan lijkt daarmee een sneer uit te delen aan de Portugees, die een onbeduidend voetbalverleden heeft.

De oud-speler en –trainer van Juventus vond het thuispubliek te stil. In de negentigste minuut spoorde hij ze met wilde handgebaren aan. "De fans van Manchester United bleven maar zingen, terwijl die van ons in stilte bleven kijken naar een geweldig optreden van hun team. Daarom gaf ik aan dat ze voor hun spelers moesten klappen. Dat is in mijn beleving heel normaal", legt Conte uit.

"Ik denk dat het belangrijk is om het vooral over de wedstrijd zelf te hebben. Dat verdienen mijn spelers na deze geweldige wedstrijd", aldus Conte, die daarmee zelf een streep zet onder het voorval. "Ik heb geen problemen met José, ik heb groot respect voor hem. Ik probeerde niemand belachelijk te maken."