Botteghin: Sterker nog, dit is voor ons het bewijs dat we echt ver kunnen komen

Botteghin: "Sterker nog, dit is voor ons het bewijs dat we echt ver kunnen komen"

24-10-2016 16:48

Eric Botteghin liep na afloop van de Klassieker gefrustreerd rond. De verdediger vindt dat Feyenoord zichzelf te kort heeft gedaan. Toch denkt hij niet dat trainer Giovanni van Bronckhorst 'boos' zal zijn over het 1-1 gelijkspel in De Kuip.

"Ik denk niet dat daar aanleiding voor was. Een coach die ziet dat het team nog geen wedstrijd heeft verloren in de competitie, vijf punten voor blijft op de concurrentie en ook ziet hoe goed we tegen Ajax speelden, zal toch wel tevreden zijn?", vraagt Botteghin zich af in De Telegraaf.

Het zit de Rotterdammers echter wel degelijk dwars dat Ajax een punt meenam naar Amsterdam. "We balen! Dat geeft aan waar dit Feyenoord staat. We zijn verslaafd aan winnen, hebben vertrouwen en stralen dat uit. Voor de toekomst biedt dat perspectief. Want niet alleen tegen Ajax kunnen we zo spelen, we deden het ook tegen Manchester United en PSV."

Volgens Botteghin is het vertrouwen van Feyenoord niet aangetast. "Nog geen procent", stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Sterker nog, dit is voor ons het bewijs dat we echt ver kunnen komen. Het zegt volgens mij alles dat na afloop iedereen teleurgesteld in de kleedkamer zit. We waren ook niet meer gewend om niet te winnen."