Griezmann de beste van Spanje, Suarez verkozen tot Wereldspeler

Griezmann de beste van Spanje, Suarez verkozen tot Wereldspeler

24-10-2016 23:23
8

Antoine Griezmann is in Spanje verkozen tot Beste Speler van het Jaar. De Spaanse voetbalfans stemden massaal op de aanvaller van Atlético Madrid, die afgelopen seizoen 22 keer scoorde in de Primera División.

Daarbij bereikte Griezmann met Atlético Madrid ook nog eens de Champions League-finale (verloren van Real Madrid, red.) en de eindstrijd van het EK met Frankrijk (verloren van Portugal). Hoewel de aanvaller geen zilverwaar veroverde, maakte hij vooral op het EK in eigen land een verpletterende indruk. Atlético beloonde Griezmann na het toernooi met een vernieuwd contract.

Ook Luis Suarez is maandagavond in de prijzen gevallen. De ster van FC Barcelona werd verkozen tot Wereldspeler van het Jaar. Suarez was in het seizoen 2015/16 ongekend op dreef in het shirt van Barcelona en maakte maar liefst veertig doelpunten in 35 duels. Daarmee werd de oud-Ajacied topscorer van Spanje. Zijn ploeggenoot Lionel Messi werd uitgeroepen tot Aanvaller van het Jaar en Atlético-coach Diego Simeone was de beste coach.