'Ik kijk niet naar Ajax, Feyenoord of PSV. We moeten naar de KNVB kijken'

'Ik kijk niet naar Ajax, Feyenoord of PSV. We moeten naar de KNVB kijken'

25-10-2016 08:58
5

De raad van commissarissen van de KNVB moet zeker tot mei verder zonder nieuwe voorzitter. Het is niet gelukt iemand te vinden voor de vacante positie. John Jaakke gaat het toezichthoudende orgaan van de voetbalbond van advies voorzien.

Oud-ING-topman Jan Hommen was de beoogde voorzitter van de rvc, maar onder anderen financieel directeur Jeroen Slop van Ajax ageerde fel tegen zijn komst. De Amsterdammers waren bang voor een één-tweetje met PSV-directeur Toon Gerbrands, die op zijn beurt de eer aan zichzelf hield en vertrok als commissaris van de Eredivisie CV.

De vraag of het verstandig is iemand naar voren te schuiven met een duidelijke Ajax-signatuur, laat Jaakke onbeantwoord. Hij was van 2003 tot 2008 voorzitter van de Amsterdamse club. "Ik kijk niet naar Ajax, Feyenoord of PSV. We moeten nu samen naar de KNVB kijken", zegt Jaakke in De Telegraaf. "Ik wil snel met z'n allen kijken wat ons te doen staat."

Ook een gesprek met Gerbrands behoort tot de mogelijkheden. "Misschien kom ik eens met Toon over zijn beslissing te spreken, want ik schat in dat we met veel mensen uit de voetballerij om tafel gaan om te praten over hun visie, verwachtingen en hoe ze tegen bepaalde dingen aankijken."