Dolberg 'strijkt miljoen op' en speelt zich in de kijker: 'Met veel clubs contact'

Dolberg 'strijkt miljoen op' en speelt zich in de kijker: 'Met veel clubs contact'

25-10-2016 09:06
43

Kasper Dolberg tekende in mei van dit jaar een nieuw, vijfjarig contract bij Ajax. Naar verluidt voor een jaarsalaris van één miljoen euro, zo meldt het Deense BT. Dolbergs zaakwaarnemer Jeff Steffensen praat over de verbintenis én de interesse van grote clubs.

"Het is echt een gouden contract", meent Steffensen. Ajax heeft zich met de verbintenis in zekere zin verzekerd van het feit dat Dolberg óf langer verbonden aan de club blijft óf alleen voor een goed bedrag kan vertrekken. Hij zou een jaarsalaris van één miljoen euro opstrijken. "We hebben het gevoel dat hij hierdoor optimaal kan voetballen. Hij is zeker één van de beste spelers", aldus de agent.

"Clubs doen constant navraag naar hem. Maar we hebben niet voor niks een vijfjarig contract met Ajax gesloten, dat deden we om hem te laten rijpen. En Ajax is een geweldige plek om je te ontwikkelen", stelt Steffensen. "Hij moet niet verpieteren bij een club als Real Madrid, FC Barcelona of Manchester United. Hij moet de tijd krijgen om beter en beter te worden. Dan komt zijn tijd vanzelf. Geen twijfel over mogelijk."