'Ajax, Heerenveen en talloze Europese scouts op de tribune voor Zweedse tiener'

'Ajax, Heerenveen en talloze Europese scouts op de tribune voor Zweedse tiener'

25-10-2016 10:21
10

Ajax en sc Heerenveen hebben zich aangesloten in een lange rij van clubs die de verrichtingen van Alexander Isak op de voet volgen. Voor de zeventienjarige spits van het Zweedse AIK zitten er bijna wekelijks zo'n zeventig scouts op de tribune. 

De Zweedse kranten Expressen en Aftonbladet melden dat letterlijk alle grote clubs uit Europa met grote interesse kijken naar de stormachtige ontwikkeling van Isak. De tiener scoorde dit seizoen al negen keer in twintig duels. Maandagavond zaten scouts van Bayern München, Manchester United, Borussia Dortmund, Chelsea, Besiktas, Liverpool, Trabzonspor, Sunderland en Villarreal op de tribune bij AIK. Eerder werden Real Madrid en FC Barcelona aan de aanvaller gelinkt. 

Ook uit de Eredivisie is er dus belangstelling voor Isak, die door Spaanse media zelfs al bestempeld is tot een jonge uitvoering van Zlatan Ibrahimovic. Ajax stuurde inmiddels een paar keer een scout naar AIK en fansite FeanOnline weet te melden dat ook een vertegenwoordiger van sc Heerenveen maandagavond aanwezig was bij de clash tussen IFK Göteborg en AIK. Isak kwam in die wedstrijd niet tot scoren. Zijn club verloor met 1-0.