NEC opent jacht op supporters: 'De daders zullen gesanctioneerd worden'

NEC opent jacht op supporters: 'De daders zullen gesanctioneerd worden'

25-10-2016 11:54
5

NEC hoopt via camerabeelden te achterhalen welke supporters verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden op de tribune tijdens het duel met Vitesse (1-1). Gedurende de derby werd er geregeld bier naar spelers van beide elftallen gegooid.

"We gaan aan de hand van camerabeelden en verklaringen proberen de gooiers van voorwerpen te achterhalen", laat de club aan de Gelderlander weten. "Naar aanleiding daarvan zullen eventuele daders gesanctioneerd worden." Een logische straf voor de daders zou normaliter een stadionverbod zijn.

NEC hangt zelf ook een straf van de KNVB boven het hoofd. "Bij wanordelijkheden, waarvan in dit geval sprake is, hebben de betrokken clubs tot en met dinsdag de tijd om het meldingsformulier in te vullen. Daarna zal de aanklager beslissen of er een onderzoek komt. Ik kan niet officieel bevestigen dat er een onderzoek komt. Maar dergelijke zaken, zoals tijdens NEC-Vitesse, zijn wel vaker onderwerp van een onderzoek", aldus een woordvoerder van de KNVB.

NEC-trainer Peter Hyballa liet zijn afschuw jegens de biergooiende fans al merken. "De supporters hebben ons geweldig gesteund, maar met bier gooien vind ik echt kut", zei hij na afloop van de derby tegenover het eerdergenoemde medium.