27-voudig Oranje-international definitief gestopt: Die keuze kan ik bevestigen

27-voudig Oranje-international definitief gestopt: "Die keuze kan ik bevestigen"

25-10-2016 12:11
10

Demy de Zeeuw heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De oud-speler van onder meer AZ, Ajax en Spartak Moskou is te druk met andere bezigheden.

"Ik ben nu wel ex-voetballer. Die keuze kan ik inmiddels wel bevestigen", reageert De Zeeuw in een interview met Quote. Een droomtransfer naar de Verenigde Staten zit er daardoor ook niet meer in. "Amerika was een droom en ik zou het nog steeds heel graag willen, maar ik heb er de tijd niet meer voor. Zo fit ben ik ook niet meer. Ik moet nu zeggen: ik ben echt gestopt."

De Zeeuw, de drijvende kracht achter lifestylemerk BALR, speelde op 17 mei 2015 zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal, voor NAC Breda. Het hoogtepunt in zijn carrière noemt hij de halve finale van het WK van 2010 met het Nederlands elftal, al houdt hij daar ook nare gevoelens aan over.

"Het is lastig. De halve finale van het WK tegen Uruguay was het hoogtepunt, maar ik heb daar ook een hele nare ervaring gehad met die schop (van Martin Caceres, red.) in mijn gezicht. Daar heb ik veel last van gehad. De dertigste landstitel met Ajax was ook een hoogtepunt."