De Boer geeft beladen persconferentie: Het slechtste sinds mijn komst

De Boer geeft beladen persconferentie: "Het slechtste sinds mijn komst"

25-10-2016 13:33
6

Frank de Boer laat zich niet wegjagen als trainer van Internazionale. Dinsdag blikte hij op een persconferentie 'gewoon' vooruit op de bekerwedstrijd tegen Torino (woensdag).

"Ik focus me op de wedstrijd tegen Torino", aldus De Boer, die hoe dan ook niet ontkwam aan vragen over een mogelijk ontslag. De Nederlander verloor zes van zijn eerste twaalf wedstrijden als Inter-trainer. "Het gaat altijd op deze manier. Ik word er moe van om over deze dingen te praten."

"Ik denk alleen maar aan de spelers, het team en hoe we de situatie kunnen omkeren. Het is erg lastig voor mij en voor Inter, want het is een moeilijk project. Dat weet iedereen, ook de clubleiding. Inter heeft vijf jaar lang niets gewonnen. Dat heeft een reden en die verandert niet als je nu een nieuwe trainer neerzet. Ik denk dat het een kwestie van tijd is tot het beter gaat."

Ook na de beschamende nederlaag tegen Atalanta Bergamo van afgelopen weekend (1-2) heeft De Boer vertrouwen in zijn spelers. "De eerste helft tegen Atalanta was het slechtste wat ik heb gezien sinds mijn komst. Ik was boos op de spelers, omdat ik ze niet herkende. In de tweede helft ging het beter. Ik weet dat de hele kleedkamer honderd procent achter me staat."

Lees ook:
'Chinezen bakkeleien met Inter-bestuur over beste opvolger van De Boer'

Ook bookmakers zien in dat het einde van De Boer bij Inter nabij is en geven toch prima odds.