Juventus gooit álle details rond Pogba-deal op straat: bizar bedrag Raiola

Juventus gooit álle details rond Pogba-deal op straat: bizar bedrag Raiola

25-10-2016 14:32
14

Mino Raiola heeft een behoorlijk zakcentje overgehouden aan de megatransfer van Paul Pogba naar Manchester United. 27 miljoen euro om precies te zijn, meldt Beppe Marotta.

Marotta kan het weten, want hij was als technisch directeur van Juventus nauw betrokken bij de Pogba-deal van afgelopen zomer. De Franse middenvelder stapte voor een slordige 105 miljoen euro over naar Manchester United. Aanvankelijk werd gemeld dat zo'n 23 miljoen euro in de zakken van Raiola verdween, maar dat bedrag blijkt dus nog een stuk hoger te liggen.

"Pogba kwam in 2012 voor ongeveer anderhalf miljoen euro over van United", legde Marotta volgens Italiaanse media dinsdag uit aan aandeelhouders van Juventus. "Na vier jaar bij ons besloot hij terug te keren naar Engeland. Hij wilde ons koste wat kost verlaten."

De Juve-directeur treedt vervolgens in detail. "Onze vraagprijs was 105 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Die worden uitbetaald als Pogba zijn United-contract verlengt of vertrekt voor meer dan vijftig miljoen euro. Tot slot ging er ook nog 27 miljoen euro naar Raiola", aldus Marotta, die de reden daarvoor in het midden laat. "In totaal hebben we 72 miljoen euro aan Pogba verdiend."