Crisis bij AZ: We hebben maandag lang met elkaar gesproken

Crisis bij AZ: "We hebben maandag lang met elkaar gesproken"

25-10-2016 15:03
12

Het is crisis bij AZ, dat al zes wedstrijden op rij niet wist te winnen. Woensdag is FC Emmen de tegenstander van de Alkmaarders in de tweede bekerronde.

Trainer John van den Brom is niet van plan om de speelwijze van AZ overhoop te halen. "Het is niet zo dat we na het verlies in Groningen alles op de kop gaan zetten", zegt hij op de clubsite. "We hebben maandag lang met elkaar gesproken en we moeten terug naar de basisprincipes: hard werken, geen rouwmomenten meer en de bereidheid opbrengen. Dat was even niet aanwezig."

AZ won op 21 september voor het laatst, ook in de beker. FC Lienden werd met 1-4 verslagen. Van den Brom: "We moeten de negatieve balans doorbreken en dat kan door morgen te winnen. Daarnaast is het bekertoernooi een doel op zich. Het plezier is belangrijk en dat moet weer terugkomen."

Tegenvaller is de absentie van Ron Vlaar en Ridgeciano Haps. Het duo is niet fit genoeg om in actie te komen. "Ridgeciano heeft last van zijn voet en deze wedstrijd komt te snel na afgelopen zondag. Ron heeft weer last van zijn kuit en is ook niet beschikbaar", besluit Van den Brom.