Bovendien zal Feyenoord misschien ook met andere jongens spelen

"Bovendien zal Feyenoord misschien ook met andere jongens spelen"

25-10-2016 15:54
2

Excelsior gaat woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker op bezoek bij Feyenoord. Een lastige loting, maar ook één met mogelijkheden, stelt Mitchell van der Gaag.

De Excelsior-trainer hoopt op een stunt. "Er zijn altijd verrassingen en waarom zouden wij dat niet kunnen zijn?", zegt hij op de clubsite. "Nu zitten we in een moeilijke periode, maar moeten wij als ploeg iets laten zien. Daar is deze wedstrijd een mooie gelegenheid voor."

Op 27 augustus van dit jaar kwamen de twee clubs elkaar al tegen in de Eredivisie. Toen werd het – ietwat geflatteerd – 4-1. "Twee maanden terug, dat is in het voetballen heel lang geleden. Bovendien zal Feyenoord misschien ook met andere jongens spelen. Het is sowieso een mooi affiche. Voetballen in de Kuip tegen Feyenoord. Een derby met hopelijk veel publiek. Genoeg redenen om als ploeg iets te willen laten zien."

Van der Gaag, die al een aantal wijzigingen heeft aangekondigd, gunt woensdagavond Jeffry Fortes zijn debuut. "Feyenoord staat na zo veel jaren weer bovenaan en dat zullen ze misschien belangrijker vinden dan de beker", verwacht Fortes. "Zij zullen de wedstrijd snel willen beslissen, dus het is aan ons om het Feyenoord zo moeilijk mogelijk te maken. Niets is onmogelijk. Wij moeten alles geven en de kansen die we krijgen afmaken."