In het kort: Leverkusen verliest van amateurteam, nieuwe functie voor Brouwers

In het kort: Leverkusen verliest van amateurteam, nieuwe functie voor Brouwers

25-10-2016 22:04

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Leverkusen verliest van amateurs
Het gaat van kwaad tot erger met Bayer Leverkusen. In de Bundesliga beleeft de Champions League-deelnemer een sportieve crisis en ook in de DFB Pokal ging het dinsdag mis. Na een 2-2 gelijkspel tegen amateurteam Sportfreunde Lotte werd er uiteindelijk na strafschoppen verloren. Aranguiz, Volland en Baumgartlinger misten vanaf elf meter voor Bayer. 

Nieuwe functie voor Brouwers
De onlangs gestopte Roel Brouwers gaat waarschijnlijk in een andere functie aan de slag bij Roda JC. Dat vertelde de oud-verdediger dinsdagavond bij de regionale omroep L1. "Mogelijk in de commercie, maar we hebben daarover nog niks besloten. Ik neem eerst even wat tijd om tot rust te komen en aandacht voor het gezin te hebben", aldus de 34-jarige Brouwers. 

Braziliaanse legende overleden
Carlos Alberto is overleden. De voetballegende was in 1970 aanvoerder van de Braziliaanse ploeg die wereldkampioen werd in Mexico. Carlos Alberto maakte in de finale tegen Italië (4-1) het vierde doelpunt voor de Goddelijke Kanaries. In totaal speelde de Braziliaan 53 interlands. Hij overleed aan een hartstilstand en werd 72 jaar oud. 

Zenga op straat gezet
Walter Zenga is ontslagen door Wolverhampton Wanderers. De Italiaanse oud-doelman van onder meer Internazionale werd 87 dagen geleden aangesteld. Zenga wordt verantwoordelijk gehouden voor de zwakke competitiestart van Wolves in het Championship. De club staat na veertien duels op de achttiende plaats. 

Vilhena moet bekerderby aan zich voorbij laten gaan
Tonny Vilhena ontbreekt woensdagavond bij Feyenoord tijdens het bekerduel met Excelsior. De middenvelder kampt met lichte enkelklachten en moet zodoende het treffen met de Kralingers aan zich voorbij laten gaan. De club meldt op zijn eigen website dat het competitieduel met sc Heerenveen niet in gevaar komt voor de linkspoot.

Real Madrid-talent verkozen tot Talent van het Jaar in Spanje
Marco Asensio is door de Spaanse voetbalbond uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De twintigjarige aanvaller, met Nederlands bloed, kwam vorig seizoen op huurbasis uit bij Espanyol, waar hij een uitstekend seizoen draaide. Deze zomer keerde hij terug bij Real Madrid, waar hij in competitieverband tot nu toe zeven wedstrijden voor speelde.

Puntenaftrek dreigt voor Watford FC
Een zware straf dreigt voor het Engelse Watford. De Premier League-club moet vrezen voor puntenaftrek, zo schrijft de Engelse krant The Telegraph. De EFL, de organisatie van Engelse profclubs in competitie, is een onderzoek naar de club gestart. Watford wordt verdacht van het plegen van fraude. De sanctie van de EFL kan variëren van een waarschuwing tot puntenaftrek of uitsluiting van de competitie.

Gözübüyük fluit IJsselderby; Van Boekel fluit topper in de Kuip
Arbiter Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangewezen om komend weekend het competitieduel tussen rivalen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles in goede banen te leiden. Pol van Boekel fluit het topduel tussen Feyenoord en SC Heerenveen, de nummers één en drie van de Eredivisie. Alle scheidsrechteraanstellingen van komend weekend zien er als volgt uit:

FC Twente - Roda JC: Liesveld
Willem II - FC Groningen: Nijhuis
Vitesse - PSV: Kuipers
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam: Janssen
Ajax - Excelsior: Makkelie
PEC Zwolle - Go Ahead Eagles: Gözübüyük
Feyenoord - sc Heerenveen: Van Boekel
FC Utrecht - NEC: Van de Graaf