'Na het vertrek van Cillessen bij Ajax, heb ik wel even hoop gehad'

'Na het vertrek van Cillessen bij Ajax, heb ik wel even hoop gehad'

25-10-2016 16:46
3

Diederik Boer is dit seizoen weer de vaste bekerkeeper van Ajax. Na het vertrek van Jasper Cillessen had hij even stille hoop op promotie, maar zover kwam het niet.

"Toen ik hier kwam, wist ik wat mijn rol zou zijn", vertelt Boer op de Ajax-website over zijn rol als reservekeeper in Amsterdam. "Alleen toen Jasper weg ging, heb ik wel even de hoop gehad om de tijdelijke rol over te nemen. De keuze is toen alleen op André (Onana) gevallen."

Boer probeert zich daarom in de KNVB Beker te onderscheiden. Kozakken Boys is woensdag om 18.30 uur de tegenstander in de tweede ronde. Makkelijk is het niet, zo zelden in actie komen voor de hoofdmacht. "Het is altijd wel lastig om je weg daarin te vinden, maar ik heb het idee dat het me op zich wel goed afgaat de laatste jaren."

Boer heeft goede herinneringen aan de KNVB Beker, die hij twee jaar geleden won met PEC Zwolle. Het was 'absoluut' het hoogtepunt in zijn carrière. "Eigenlijk had het hoogtepunt vorig seizoen moeten volgen met het kampioenschap. Helaas is dat op de laatste speeldag anders gelopen", besluit hij.