'Ik was een onbekende speler, toen Van Gaal mij oppikte. Hij is de allerbeste'

'Ik was een onbekende speler, toen Van Gaal mij oppikte. Hij is de allerbeste'

25-10-2016 17:22
3

Demy de Zeeuw is sinds dinsdag officieel profvoetballer af. Als de 27-voudig international van het Nederlands elftal terugblikt op zijn carrière, springt er één belangrijk moment uit: zijn tijd bij AZ onder Louis van Gaal.

"Dat was bij AZ. Fantastisch hoe we destijds als team met elkaar om gingen", aldus De Zeeuw in gesprek met de NOS over zijn mooiste periode als voetballer. "Elke week met een mannetje of acht, negen uit eten en op stap. Dat was hartstikke gezellig. We werden uiteindelijk ook kampioen. Die tijd heeft mij als voetballer gevormd."

"Ik ging ineens veel geld verdienen en werd herkend op straat. Ook ging ik van Apeldoorn naar Amsterdam. Dat was best spannend, een grote stad", vervolgt hij. "Ik was een onbekende speler, voetbalde bij Go Ahead Eagles, toen Louis van Gaal mij oppikte. Hij is de allerbeste trainer die ik heb gehad. Ik was jong en leergierig en Van Gaal gaf mij vertrouwen."

"Naar buiten toe zei hij soms dingen die ik niet snel zou hebben gezegd, maar hij beschermt altijd zijn spelers en de club. Mensen die hem in een kwaad daglicht stellen, kennen hem niet. De spelers lopen met hem weg", besluit De Zeeuw die vorig jaar zijn laatste officiële wedstrijd speelde, in het shirt van NAC Breda.