Moeizame tijd na vertrek bij Ajax: Voor mij de eerste keer in het buitenland

Moeizame tijd na vertrek bij Ajax: "Voor mij de eerste keer in het buitenland"

25-10-2016 18:59
2

Ricardo van Rhijn begint steeds beter te draaien bij Club Brugge. Over zijn voorganger Thomas Meunier heeft inmiddels niemand het meer. In gesprek met Club TV geeft van de Ajax overgenomen verdediger toe dat hij het tijdens zijn eerste weken lastig had in de Belgische competitie. 

"Het is voor mij de eerste keer in het buitenland, dan heb je altijd aanpassing nodig. Dat merk ik ook aan mezelf, het was wat wennen. Ik ben goed gestart tegen Standard, vervolgens was ik een paar wedstrijden wat minder", aldus Van Rhijn (25). "Ik heb nu het gevoel dat ik de club beter leer kennen, en dat de ploegmaats mij ook meer leren kennen. Dat groeit wedstrijd per wedstrijd, ik sta steeds lekkerder in het veld."

Wedden

Meer odds

Zijn hoogtepunt tot nu toe? Een vrije trap die hij fantastisch binnenkrulde tijdens het duel met AA Gent. "Het heeft geholpen aan het vertrouwen. Niet dat ik het zozeer nodig had, want ik heb wel vertrouwen in mezelf. Maar dat geeft wel een extra boost naar de volgende wedstrijden toe"

Aan het leven in Brugge is de rechtspoot inmiddels gewend. "Ik heb het naar mijn zin hier, de mensen hebben mij hier veel geholpen bij mijn aanpassing. Ik heb nu ook een woning in Brugge, dat bevalt me goed. Ik voel me ook thuis hier bij de club."