De Mos geconfronteerd met opvallende Robben-uitspraak: 'Ten koste van de rest'

De Mos geconfronteerd met opvallende Robben-uitspraak: 'Ten koste van de rest'

25-10-2016 22:14
6

Aad de Mos heeft zijn uitspraken over Arjen Robben genuanceerd. De oud-trainer van PSV liet eerder weten dat bondscoach Danny Blind geen gebruik meer moet maken van de aanvaller van Bayern München, omdat hij te vaak geblesseerd is. De Mos bedoelde dat iets anders. 

"Je moet het zo zien. Met Robben hebben we ook het EK niet gehaald", zegt De Mos voor de camera van PSV TV. "Wat ik bedoelde is dat we in de voorbereiding van belangrijke wedstrijden alleen maar bezig zijn met of Robben wel of niet komt. Dat gaan ten koste van de rest. Als hij fit is en het is allemaal in orde, heb ik er geen problemen mee."

"Toen ik dat zei, speelde hij ook nog niet bij Bayern München", vervolgt De Mos, die doelt op de blessure waar Robben mee kwakkelde. "De hele week waren we bezig met de kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk en bij Bayern speelde hij niet. Hij kon zelf ook niet aangeven of hij wel of niet kwam. Dat is niet goed voor de andere jongens. Als hij geblesseerd is moet je er afscheid van nemen."

De Mos krijgt vervolgens de vraag of Robben niet van onderscheidende waarde is als hij wél bij Oranje zit. "Bij Bayern München wel, maar bij het Nederlands elftal heb ik het de laatste jaren niet gezien."

Lees ook: 'Verhaal Robben bij Oranje is voorbij': "Daarom zeg ik: neem er nú afscheid van"