Aan Ajax gelinkte Huntelaar moet speelstijl aanpassen van Schalke: Dat kan hij

Aan Ajax gelinkte Huntelaar moet speelstijl aanpassen van Schalke: "Dat kan hij"

25-10-2016 21:01
5

Van een gedwongen vertrek van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 is voorlopig geen sprake. Dat laat technisch directeur Christian Heidel dinsdag weten aan Duitse media. De Nederlandse spits is dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt bij de Bundesliga-club. 

"Je kan hem van alles verwijten, maar niet dat hij niet wil of niet ijverig is. Hij is in Duitsland een van de spitsen die het meeste loopt, tussen de elf en twaalf kilometer. De wil is er en ook de fitheid. Het gaat er om de looplijnen te coördineren, de duels te zoeken en aan te gaan", aldus Heidel. "Daarin moet hij zich aanpassen. En dat kan hij."

Huntelaar (33) is allerminst afgeschreven, benadrukt ook trainer Markus Weinzierl. "Hij was belangrijk voor Schalke, hij is belangrijk voor Schalke. Ik ben er heilig van overtuigd dat we hem nog nodig gaan hebben." De oud-speler van onder meer AC Milan, Real Madrid en Ajax zat afgelopen weekend op de bank, ondanks het feit dat de eerste spits Breel Embolo met een blessure kampt. Duitse media speculeerden dinsdag over een mogelijk vertrek van Huntelaar naar Ajax. 

Lees ook: 'De waarschijnlijke oplossing na dit seizoen: dat Huntelaar terugkeert bij Ajax'