Blamage Go Ahead tegen amateurs, ADO klopt Telstar, HEMA-held scoort weer

25-10-2016 21:50
16

Go Ahead Eagles heeft zich dinsdagavond geblameerd in de KNVB Beker. In de Adelaarshorst ging amateurclub Jodan Boys met een 2-1 zege aan de haal. ADO Den Haag plaatste zich ten koste van Telstar voor de volgende ronde (2-1) en SC Cambuur boekte een ruime zege bij TEC.

Go Ahead Eagles - Jodan Boys 1-2
Jodan Boys zorgde in Deventer voor een gigantische stunt. Na de openingstreffer van Sam Hendriks, na 28 minuten spelen, leek het alsof Go Ahead gewoon zou winnen van de hoofdklasser. Het liep anders: kort na de pauze krulde Levi Marengo een vrije trap fraai binnen en vlak voor het laatste fluitsignaal ging het zelfs helemaal mis voor de thuisploeg. Roald Heerkens tekende voor de 1-2.

ADO Den Haag - Telstar 2-1
Telstar leek lange tijd op een stunt af te koersen in het Kyocera Stadion. Tot de 73e minuut stonden de gasten uit Velsen-Zuid op voorsprong, door een goal van Denis Mahmudov. Mike Havenaar zorgde daarna voor de gelijkmaker en in de 81e minuut was het invaller Dennis van der Heijden die ADO naar de volgende ronde schoot.

Cambuur had weinig moeite met TEC: 0-4. In Tiel scoorden Monteiro en Van Deelen beiden twee keer voor de Jupiler League-club, die vorig week trainer Rob Maas de laan uitstuurde. VVSB - vorig seizoen halve finalist - heeft zich net als Cambuur bij de laatste zestien ploegen in het bekertoernooi gevoegd. Katwijk kreeg met 3-0 klop. HEMA-held Maikey Parami maakte de eerste goal namens VVSB.