De Jong na afgang in Rotterdam: Dan verdien je het ook niet om te winnen

De Jong na afgang in Rotterdam: "Dan verdien je het ook niet om te winnen"

25-10-2016 22:47
20

Luuk de Jong baalt als een stekker van de nederlaag van PSV bij Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren gingen dinsdag zeer verrassend onderuit en liggen uit de KNVB Beker.

"Het was niet goed genoeg vandaag", begint De Jong zijn verhaal tegenover FOX Sports. "Sparta stond heel compact en daar zijn we bijna niet doorheen gekomen, ook via de zijkanten niet. Dan moet je het omzetten en alsnog doordrukken, maar we waren de hele wedstrijd niet goed. We leden veel balverlies. Dan verdien je het ook niet om te winnen."

Dat PSV minder gefocust was omdat het 'slechts' de beker was, spreekt De Jong resoluut tegen. "Het interesseert ons zeker wel, de beker. Wij willen die ook heel graag winnen. Je voelt nu gewoon hele grote teleurstelling. Dit doet gewoon pijn. Het zijn prijzen die je op vrij snelle manier kan pakken."

Volgens De Jong stond de wedstrijd op Het Kasteel op zich, want hoewel PSV al tijden moeilijk tot scoren komt, vond hij zijn ploeg eerder wél goed spelen. "Wat ik al zei: nu spelen we gewoon niet goed en dan verlies je. Maar ik moet ook zeggen dat Sparta het goed gedaan heeft. Hopelijk spelen we maar één keer zo en zijn we volgende week weer in orde."

"Of ik boos of teleurgesteld ben? Teleurgesteld vooral. Ik heb een hekel aan verliezen. De manier waarop dat vandaag gebeurt is niet des PSV's", besluit de aanvoerder van de Eindhovenaren, die afgelopen weekend nog baalde dat een aantal fans besloot te fluiten.