Cocu ziedend en onthutst na bekerdebacle: Naar onze fans toe kan dat niet

Cocu ziedend en onthutst na bekerdebacle: "Naar onze fans toe kan dat niet"

25-10-2016 23:10
15

Phillip Cocu is onthutst door het bekerdebacle van PSV op Het Kasteel, dinsdagavond. Sparta knikkerde de regerend landskampioen uit het bekertoernooi door met 3-1 te winnen. 

"We waren vandaag in alles minder. Het tempo lag te laag, te weinig beweging, we waren slordig aan de bal", vertelde Cocu na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Het keerpunt in de wedstrijd is de kans van Gastón Pereiro op de 1-2. Die missen we en daarna geven we het weg. De 3-1 nederlaag is volledig terecht. We kunnen wel eens een mindere dag hebben, maar vandaag zijn we door de ondergrens gezakt."

"Wat we vandaag afgeleverd hebben voor onszelf en naar onze fans toe kan niet", vervolgde oefenmeester, die vanaf de zijlijn ook zag dat zijn spelers er niet vol voor leken te gaan. "Dat kunnen we ook niet accepteren. Ik vind ook dat het bij PSV hoort om elke wedstrijd tot de bodem te gaan. Dat is een kenmerk van ons de laatste jaren. Als ik dat dan niet zie, is dat de grootste teleurstelling. Daar zullen behoorlijk wat woorden over gesproken worden."

Of Cocu naar aanleiding van de wanprestatie in Rotterdam gaat ingrijpen in zijn elftal, wilde hij nog in het midden laten. "Ik ga eerst intern de zaken bespreken voordat ik dat met jullie doe."

Lees ook: Sparta wint overtuigend en deelt stevige bekerdreun uit aan zwak PSV