'Bosz gooit opstelling Ajax tegen Kozakken Boys helemaal op de kop'

'Bosz gooit opstelling Ajax tegen Kozakken Boys helemaal op de kop'

26-10-2016 06:50
47

Ajax speelt woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys in een flink gewijzigde opstelling. Peter Bosz heeft onder meer basisplaatsen voor Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald, Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt.

Bosz laat voor het duel met de amateurs flink wat vaste waardes achter in Amsterdam. Geen enkele speler die zondag in De Klassieker in de basis stond, verschijnt woensdag aan de aftrap. Jaïro Riedewald vormt het centrale duo met De Ligt, weet De Telegraaf. Tete en Mitchell Dijks zijn de beide backs. In het doel staat 'bekerkeeper' Diederik Boer.

Het middenveld bestaat uit Nouri, Donny van de Beek en Bazoer. Anwar El Ghazi, Mateo Cassierra en Vaclav Cerny zijn de drie aanvallers van Ajax. Of Cerny speelt is niet honderd procent zeker, omdat de Tsjech maandag ziek was. Heiko Westermann speelt in ieder geval niet en is voorbij gestreefd door De Ligt.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Boer; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; Nouri, Van de Beek, Bazoer; El Ghazi, Cassierra, Cerny.