Update: In opspraak geraakte De Jong valselijk beticht van wegwerpgebaar

Update: In opspraak geraakte De Jong valselijk beticht van wegwerpgebaar

26-10-2016 14:16
74

Luuk de Jong moet het ontgelden bij in ieder geval een deel van de supporters van PSV. De aanvoerder van de landskampioen zou tijdens het verloren bekerduel met Sparta (3-1) een wegwerpgebaar gemaakt hebben. Vak T - een groep fanatieke fans - pikt dit niet.

Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat De Jong in opspraak raakt bij de aanhang. Eerder deze week noemde de spits fluitende supporters geen supporters. In de bekerwedstrijd uitte hij zich in gebaar. 'Je hoort je kapot te schamen', schrijft Vak T in een Facebook-bericht.

PSV speelde in de tweede ronde van de KNVB Beker op bezoek bij Sparta. 'Deze mensen reizen helemaal naar Rotterdam af op hun dinsdagavond en zien daar tot hun teleurstelling een team dat geen team is, zonder enige passie en zonder enige inzet. Misschien is het een idee om je frustratie te uiten in de kleedkamer en niet richting de supporters. En ik snap dat je gefrustreerd bent Luuk, want wij zien jou ook iedere week voetballen' 

Update 14.16 uur: Uit beelden van het gehekelde voorval blijkt dat De Jong géén duidelijk wegwerpgebaar maakt. De PSV-captain lijkt juist zijn duim op te steken naar de PSV-supporters in het uitvak. Bovendien maant De Jong zijn medespelers om vooral naar het uitvak toe te lopen en de aanwezige fans te bedanken. Op het moment dat De Jong naar de fans toeloopt, is wel te zien dat hij zich vrij snel omkeert op het moment dat er 'Schaam je kapot' klinkt.