Jones wijst Feyenoord op Leicester-recept: Ze bleven in de flow

Jones wijst Feyenoord op Leicester-recept: "Ze bleven in de flow"

26-10-2016 07:36

Van Brad Jones hoeft Giovanni van Bronckhorst niet per se te wisselen in het elftal van Feyenoord. De Rotterdammers hebben een pittig programma, maar dat wil voor de doelman niet zeggen dat spelers rust krijgen. Hij neemt Leicester City als voorbeeld.

"Vorig seizoen bij Leicester City speelden vrijwel altijd dezelfde elf namen", zegt Jones in het Algemeen Dagblad. "Ze bleven in de flow, wonnen wedstrijd na wedstrijd en wonnen uiteindelijk zelfs de Premier League."

Jones stelt dat Feyenoord sterker wordt door al die wedstrijden. "En raken beter op elkaar in gespeeld. Ik weet precies wat mijn verdedigers denken. Het gevaar van Feyenoord komt volgens mij ook niet van de concurrenten om ons heen. Het gevaar komt bij onszelf vandaan."

Over zijn eigen toekomst bij Feyenoord houdt de doelman zich op de vlakte. Technisch directeur Martin van Geel liet eerder weten na te denken om met hem verder te gaan, ook na de rentree van Kenneth Vermeer. "Ik ben niet iemand die dingen gaat roepen over een concurrentiestrijd. Ik weet dat ik als vervanger van Kenneth ben aangetrokken. En wat betreft een langer verblijf in de Kuip, ik wacht het rustig af."