Zorgen uit Nederland om situatie De Boer: Het is 'phantomgeld'

Zorgen uit Nederland om situatie De Boer: "Het is 'phantomgeld'"

26-10-2016 09:37
5

Frank de Boer is mogelijk aan zijn laatste dag in dienst van Internazionale begonnen. De manager van de club uit Milaan heeft de boel in de voorbije maanden niet op de rit gekregen. David Endt, voormalig teammanager van Ajax, probeert de redenen aan te wijzen.

"Inter komt te vroeg voor Frank, of te laat. Zoals je het zelf wilt zien", stelt Endt in gesprek met Metro. Inter zit volgens Endt in een overgangsfase met nieuwe eigenaren en het gaat vooralsnog vooral om geld. Er is een dikke schuld van 30 miljoen euro. "Alleen plaatsing voor de Champions League levert Inter al 20 miljoen op. De miljoenen die afgelopen zomer zijn uitgegeven is 'phantomgeld', geld dat er niet is en terugverdiend moet worden."

De club kreeg al eens een straf van de UEFA, omdat de Financial Fair Play-regels niet werden nageleefd, vertelt Endt, die weet dat het elftal fysiek niet goed in elkaar steekt. "Toen Frank elf dagen voor het begin van de competitie tekende bij Inter, trof hij een selectie aan die niet de zijne was en ook nog eens onvoldoende voorbereid was."

Endt denkt verder dat spelers niet weten waar zij aan toe zijn. "Dat brengt onrust en onzekerheid met zich mee in de kleedkamer." En tot slot ligt er extra druk op buitenlandse coaches die in Italië gaan werken. "En in tegenstelling tot zijn voorganger Roberto Mancini, heeft Frank geen lijntjes met de media. Al moet ik wel zeggen dat de schreeuwende koppen die in de Italiaanse kranten boven een artikel staan, in het stuk zelf aardig worden afgezwakt."