Harde woorden in Deventer na blamage: 'Iedereen heeft gefaald, stuk voor stuk'

Harde woorden in Deventer na blamage: 'Iedereen heeft gefaald, stuk voor stuk'

26-10-2016 10:07
10

Xandro Schenk heeft geen goed woord over voor de uitschakeling van Go Ahead Eagles in de tweede ronde van de KNVB Beker. De formatie uit Deventer ging dinsdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen de amateurs van Jodan Boys.

"Het is een schande", foetert Schenk in gesprek met RTV Oost. "We moeten ons heel diep schamen." De oorzaak voor de nederlaag is volgens de verdediger makkelijk aan te wijzen. "Het heeft gewoon te maken met concentratie, instelling. Willen winnen. Dat was niet genoeg vandaag."

Dat veel basisspelers rust kregen bij Go Ahead, weigert Schenk als excuus aan te dragen. Hij neemt het op voor de 'B-keus'. "Ik wil het niet op die jongens afschuiven. Juist als je altijd speelt moet je misschien wel opstaan", steekt hij de hand in eigen boezem. "We hebben het met zijn allen nagelaten. Iedereen heeft gefaald, stuk voor stuk."

Schenk baalt van de manier waarop de tegengoals vielen. "Ongelooflijk. Ze hebben voetballend geen kans gehad. Bij Dongen (in de eerste ronde won Go Ahead daar met veel moeite met 3-1, red.) zijn we er al bijna ingetrapt en dat had een harde les moeten zijn, maar dat is het niet geweest."