'Ik snap wel dat ze mij bij Ajax niet de meest sympathieke voetballer vonden'

'Ik snap wel dat ze mij bij Ajax niet de meest sympathieke voetballer vonden'

26-10-2016 10:57
7

Voor Danny Buijs heeft het bekerduel van Kozakken Boys met Ajax een speciaal tintje. De huidig trainer van de amateurs uit Werkendam maakte zich als speler van FC Groningen, Feyenoord en ADO Den Haag allerminst geliefd in Amsterdam.

"Ik heb er weinig aan gedaan om dat te voorkomen, hè", reageert hij in het Algemeen Dagblad. "Ik pas wel aardig in het profiel. Snap wel dat ze mij daar niet de meest sympathieke voetballer vonden." Zelfs bij Kozakken Boys zat 2,5 jaar geleden niet iedereen op hem te wachten. "Veel Ajacieden hier, hoor. Staat Werkendam om bekend. Heerlijk, man."

"Daarom is die wedstrijd van vanavond ook zo mooi, een beloning voor de mensen hier. Ook binnen mijn selectie is het keurig verdeeld, Feyenoorders en Ajacieden", vervolgt Buijs, die bij Feyenoord speelde toen Ajax-trainer Peter Bosz daar technisch manager was. De twee hadden toen onenigheid. "Ik kon naar een paar Duitse cluppies, maar Feyenoord werkte toen niet mee."

Bosz zag het niet in Buijs zitten. "Bert van Marwijk wilde mij wel houden. Maar ach, dat mag toch. Als ik toen technisch manager was geweest, had ik misschien hetzelfde gedaan. Zo werkt dat in het voetbal. Ben in elk geval niet rancuneus richting Bosz."