'De Boer niet ontslagen: Nederlander krijgt vertrouwen van directie Inter'

'De Boer niet ontslagen: Nederlander krijgt vertrouwen van directie Inter'

26-10-2016 11:35
10

Frank de Boer mag voorlopig aanblijven als trainer van Internazionale. De directie van de Milanese club heeft deze week intern zijn vertrouwen uitgesproken in de Nederlander, bevestigen bronnen aan Voetbal International.

De Boer krijgt de tijd bij Inter, omdat hij een compleet andere speelstijl hanteert dan zijn voorganger Roberto Mancini. De voormalig Ajax-trainer trof begin augustus bovendien een selectie aan die niet geheel fit was. Ook zorgden bepaalde spelers die niet in zijn plannen voorkomen voor onrust, zoals Felipe Melo. Het was de bedoeling van Inter om vier à vijf spelers te verkopen, maar dat lukte niet.

Dat De Boer nu werkt met een selectie die niet de 'zijne' is, wekt begrip bij de leiding van Inter. In januari wil de gevallen Italiaanse grootmacht alsnog ruimte scheppen in het spelersbestand. Van een ultimatum, woensdag tegen Torino, is geen sprake. "Dat is althans niet naar hem gecommuniceerd", reageert zaakwaarnemer Guido Albers in gesprek met VI.

De Boer kreeg eerder op de dag ook al een meevaller. De harde kern van Inter staat achter hem, ondanks de teleurstellende veertiende plaats in de Serie A. Voorlopig krijgt de Noord-Hollander dus ook het vertrouwen van de leiding van de Nerazzurri.