Dolberg-ontdekker stuitte op weerstand bij Ajax: 'Mochten me desnoods ontslaan'

Dolberg-ontdekker stuitte op weerstand bij Ajax: 'Mochten me desnoods ontslaan'

26-10-2016 13:40
12

Slechts twaalf minuten had John Steen Olsen nodig om de potentie van Kasper Dolberg te ontwaren. De talentenscout van Ajax vertelt in gesprek met Ekstra Bladet dat het hem de nodige inspanning kostte om de leiding van Ajax ervan te overtuigen om de Deense tiener ook daadwerkelijk aan te trekken. 

"In de eerste wedstrijd waarin ik Kasper in actie zag, schoot hij een bal na twaalf minuten fantastisch binnen. Toen wist ik eigenlijk al genoeg. Hij had zó veel potentie", herinnert Steen Olsen zich drie jaar later. "Ik heb hem vervolgens bekeken tijdens diverse wedstrijden met Denemarken. Uiteindelijk heb ik zijn naam na een paar maanden ook daadwerkelijk aangedragen in Amsterdam."

Wedden

Meer odds

Het Technisch Hart van de Eredivisie-club was niet direct overtuigd van de toegevoegde waarde van Dolberg. Integendeel. "Ik merkte dat er weerstand was vanuit de jeugdopleiding. Dat verbaasde me wel, ja", aldus Steen Olsen. "Ik werkte op dat moment al negentien jaar bij Ajax. Ik zei tegen ze dat ze me desnoods mochten ontslaan. Het duurde een paar dagen tot Marc Overmars naar me wilde luisteren." Dit seizoen beleeft Dolberg (19) zijn grote doorbraak in het eerste elftal van Ajax.