In het kort: Zuiverloon leidt vernedering door Real Madrid in, Huntelaar scoort

In het kort: Zuiverloon leidt vernedering door Real Madrid in, Huntelaar scoort

26-10-2016 23:14
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Real Madrid vernedert Zuiverloon
Real Madrid heeft hard uitgehaald in de Copa del Rey. Cultural de Leonesa, de club van Gianni Zuiverloon, kreeg in eigen huis alle hoeken van het veld te zien. De productie: Marco Asensio (tweemaal), Alvaro Morata (tweemaal), Nacho Fernandez, Mariano Mejia én een eigen doelpunt van Zuiverloon. Benja redde de eer namens Leonesa.

Huntelaar scoort
Klaas-Jan Huntelaar gaf woensdagavond een teken van leven in Duitsland. De spits van Schalke 04 had met één doelpunt een aandeel in de 2-3 bekerzege op 1. FC Nürnberg. Bayern München bereikte eveneens de derde ronde van de DFB Pokal. Voor eigen publiek werd FC Augsburg met 3-1 verslagen. Philipp Lahm en Julian Green scoorden in de eerste helft, waarna beide ploegen een strafschop misten. Dong-Won Ji maakte het nog even spannend met de 2-1, maar David Alaba maakte in de slotminuut aan alle onzekerheid een eind: 3-1. Jeffrey Bruma won met VfL Wolfsburg van FC Heidenheim (0-1).

Ook Mathieu valt weg bij Barcelona
Jérémy Mathieu is vanwege een voetblessure wekenlang uit de roulatie. Dinsdagavond moest de Franse verdediger afhaken tijdens het duel met stadgenoot Espanyol. Een medische scan wees op woensdag uit dat Mathieu minimaal drie weken niet inzetbaar is. Ook Gerard Piqué, Lucas Digne, Jordi Alba en Aleix Vidal kampen momenteel met blessures. 

Ook Vazquez tekent bij in Madrid
Lucas Vázquez en Real Madrid gaan langer met elkaar door. Woensdag maakt de Spaanse grootmacht bekend dat het contract van de aanvaller verlengd is tot de zomer van 2021. Real is druk bezig met het langer vastleggen van diverse spelers. Recentelijk tekenden ook onder meer Luka Modric en Raphaël Varane. Ook voor Gareth Bale en Cristiano Ronaldo lijkt contractverlenging in de maak. 

Van den Belt begint eerder
Gerald van den Belt keert al per 1 november terug bij SC Cambuur. De directeur krijgt bovendien een groter takenpakket bij de Jupiler League-formatie. Aanvankelijk zou Van den Belt, die eerder dit jaar afscheid nam bij FC Twente, op 1 december aan de slag gaan. Via de officiële kanalen meldt Cambuur dat hij verantwoordelijk wordt voor de technische én de financiële zaken. Ook het bewerkstelligen van de komst van een nieuw stadion wordt een hoofdtaak van Van den Belt.