Pechvogel van FC Utrecht: Ik heb er wel een traantje om gelaten toen

Pechvogel van FC Utrecht: "Ik heb er wel een traantje om gelaten toen"

26-10-2016 15:35
1

Robbin Ruiter geeft toe dat hij vorig seizoen diep in de put heeft gezeten toen duidelijk werd dat hij de bekerfinale tegen Feyenoord zou missen. De goalie van FC Utrecht kon niet onder de lat staan in De Kuip, omdat hij enkele weken voor de eindstrijd zijn hand had gebroken. 

"Ik heb er alles aan gedaan om die finale te halen, maar het was onverantwoord om te keepen", blikt Ruiter woensdag terug met het Algemeen Dagblad. "Ik heb er wel een traantje om gelaten toen. Het had de belangrijkste wedstrijd in mijn carrière moeten zijn."

Woensdagavond neemt Utrecht het in eigen huis op tegen FC Groningen. Eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Ernest Faber met 5-1 in stadion Galgenwaard. "Ik beschouw die wedstrijd echt als een incident. We zijn toen allemaal door de ondergrens gezakt", zegt Ruiter over dat duel. 

"Daarover hebben we gesproken en sindsdien is de weg naar boven ook aantoonbaar ingezet. FC Groningen is geen angstgegner. We doen het zelfs vaak wel goed tegen ze. Vorig jaar wonnen we na een prachtige wedstrijd in de verlenging met 5-3 van ze. Ik heb ze wel vaker geklopt."