Gepassioneerde Streppel: Dan blijft er helemaal niets meer over!

Gepassioneerde Streppel: "Dan blijft er helemaal niets meer over!"

26-10-2016 15:49
7

Jurgen Streppel zou het onverstandig vinden wanneer Nederlandse clubs meer en vaker gaan kiezen voor 'realistisch' voetbal. Aanvallend, aantrekkelijk spel is juist wat de Eredivisie en Oranje onderscheidt, bepleit de trainer van sc Heerenveen. 

"In Heerenveen hebben ze liever dat je met 4-4 gelijkspeelt dan met 0-0. Er wordt attractief voetbal geëist. Natuurlijk gaat het om winnen, maar tegelijkertijd moeten we de mensen niet uit de stadions jagen. Ik stel vast dat er in Nederland een tendens ontstaat dat sommige clubs de andere kant op gaan. Die gooien zonder scrupules alles op het resultaat. Maar als dat resultaat uitblijft, dan blijft er helemaal niets meer over", steekt Streppel van wal in Voetbal International. 

"Daar moeten we in Nederland erg voor oppassen. Er is nu een discussie gaande waarbij we vinden dat we fysiek en mentaal beter moeten worden en we ons meer moeten richten op het resultaat via verdedigend voetbal. Laten we alsjeblieft gewoon blijven aanvallen!", vervolgt hij gepassioneerd. "Dat is waar onze kracht ligt. Als we gaan doen wat iedereen doet, dan onderscheiden we ons toch niet meer? Dan gaan we op in de grijze massa. Wij moeten juist anders blijven!"