'Luie' spits: Hmm, nee die quote van Koeman heb ik nooit gehoord…

'Luie' spits: "Hmm, nee die quote van Koeman heb ik nooit gehoord…"

26-10-2016 16:31
5

Ronald Koeman noemde hem in augustus 2013 'gemakzuchtig'. Samuel Armenteros kan zich drie jaar later niet vinden in de opmerking van zijn voormalig trainer. Ook al hij is een beetje een dromer, de spits van Heracles Almelo vindt zichzelf wel degelijk een harde werker. 

'Samuel heeft veel kwaliteiten, maar is nogal gemakzuchtig. Ik vind dat onbegrijpelijk', zei Koeman, toen nog trainer van Feyenoord, over Armenteros. "Hmm, nee die quote van Koeman heb ik nooit gehoord… Maar ik weet wel dat dat beeld van mij bestaat. Het zal wel, daar zit ik echt niet mee", vertelt de Zweedse Cubaan in gesprek met Voetbal International. 

Hij weet dat hij soms wat laconiek oogt. "Maar nonchalant moet je me niet noemen, dat is echt het laatste wat ik ben. Mijn houding kan wat gemakzuchtig overkomen. Maar ja, zo loop ik al 26 jaar. Zo ben ik geboren, dus dat kan ik niet ineens veranderen."

Lui vindt hij zichzelf ook zéker niet. "Het is ook niet zo dat trainers dat tegen mij hebben gezegd of zo. Maar als zij zeggen dat ik harder moet werken, dan werk ik harder."

Lees ook: 'Feyenoord was een prachtige optie, maar ik had één probleem: Graziano Pellè'