Waterreus: Je ziet dat-ie gefrustreerd is. PSV is te afhankelijk van 'm geworden

Waterreus: "Je ziet dat-ie gefrustreerd is. PSV is te afhankelijk van 'm geworden"

26-10-2016 16:59
7

Ronald Waterreus verbaast zich over de slechte prestaties van PSV. De oud-doelman van de Eindhovenaren had verwacht dat de regerend landskampioen dit seizoen opnieuw 'makkelijk' de landstitel zou veroveren. 

"Cocu heeft een uitgebalanceerde selectie tot zijn beschikking die bij elkaar is gebleven. En door de goede prestaties in de Champions League van vorig seizoen dacht ik dat het mentaal ook wel goed zou zitten", vertelt hij aan Metro. 

Aanvoerder Luuk de Jong lijkt met de ziel onder zijn arm rond te lopen. "Je ziet dat hij gefrustreerd is. PSV is te afhankelijk van hem geworden, waardoor PSV erg voorspelbaar speelt", stelt Waterreus. 

"Vorig seizoen had je voorin nog Jürgen Locadia lopen, een spits die noodgedwongen als vleugelaanvaller werd opgesteld. Er werd veel van positie gewisseld en Locadia fungeerde als een soort bliksemafleider van De Jong. Locadia scoorde twaalf keer vorig seizoen, maar is nu al een tijd geblesseerd aan zijn lies."

Alleen Bart Ramselaar (overgenomen van FC Utrecht) heeft de PSV-selectie een échte kwaliteitsimpuls gegeven, vindt de oud-doelman. "Siem de Jong en Daniel Schwaab zijn breedteversterkingen. Siem heeft de afgelopen twee jaar amper gespeeld en nu moet hij sneller dan gepland spelen en ook nog de kar trekken. Dat kan niet."