Het zou mij niks verbazen als Guardado met een transfer bezig is

"Het zou mij niks verbazen als Guardado met een transfer bezig is"

26-10-2016 17:47
17

PSV zit in de ogen van Aad de Mos 'muurvast'. De analist vindt het spel van de regerend landskampioen al wekenlang te voorspelbaar. En er vallen De Mos meer dingen op. 

"Ze zijn vol lof over hun jeugdopleiding, de bedoeling was toch dat er meer talent zou doorstromen? Maar wat breekt er nu door? Iedereen is vol lof over Steven Bergwijn, maar die is nog steeds niet doorgebroken. Ik zie het ook niet", aldus de oud-trainer van de Brabantse topclub in gesprek met Metro. 

"Bergwijn is een speler die met zijn hoofd naar beneden loopt en de verkeerde keuzes maakt. Cocu zal best een goede coach zijn, maar je kunt zien dat Guus Hiddink van grote invloed op hem is geweest. Net zoals Hiddink denkt Cocu behoudend en geeft hij jeugd amper een kans. Ik zou graag zien dat hij Sam Lammers of Dante Rigo eens een kans geeft. Vooral Rigo is een toptalent."

De situatie van de tobbende Andrés Guardado zint De Mos niet. "Is hij nog steeds ontevreden dat hij niet naar Rio mocht? Vorig seizoen was hij een gifkikker. Als ik in zijn ogen keek zag ik een pitbull, maar nu zie ik een labrador. Er is iets aan de hand met hem. Het zou mij niks verbazen als Guardado met een transfer bezig is. Van de dragende spelers verwacht ik dat ze de ploeg op sleeptouw nemen, maar ze lopen inspiratieloos op het veld."