Janssen en Dost helpen Jupiler League-spits: 'Stap naar subtopper maken'

Janssen en Dost helpen Jupiler League-spits: 'Stap naar subtopper maken'

26-10-2016 18:25
1

Sven Braken werd bij Almere City FC belast met de loodzware erfenis van Vincent Janssen. Na een zware kruisbandblessure, die hem elf maanden aan de kant hield, hoopt de 23-jarige spits zich dit jaar in de kijker te spelen.

Daarbij krijgt Braken advies van niet de minsten: Oranje-internationals Janssen en Bas Dost. Laatstgenoemde leerde hij kennen toen hij revalideerde in Zeist. "Zonder die blessure had ik Bas nooit leren kennen. Je kunt het ook positief bekijken, hè", knipoogt Braken in gesprek met Voetbal International. Net als Vincent een aardige gast. Heel normaal, heel open. Bereid te helpen."

Met Janssen kwam hij in contact via zijn ploeggenoten bij Almere. "Ik kan hem vragen stellen, hij geeft me tips. Heel waardevol." De huidige speler van Tottemham Hotspur is echter niet de minste om te doen vergeten. "Natuurlijk zeggen mensen dat weleens, maar ik trek me er niks van aan. Dat heb ik ook wel geleerd door het hele blessureverhaal. Je kunt nog zo veel uitstippelen, het loopt altijd anders dan je had bedacht."

Voor eenzelfde scenario als Janssen zou Braken tekenen. Een volgende stap in de Eredivisie lijkt in ieder geval logisch. "Mijn contract loopt af. Ik speel voor mijn toekomst. Ik zie mezelf wel eerst een stap naar een goede subtopper maken."