Bosz wil Nouri niet verhuren: Daar is nog veel progressie mogelijk

Bosz wil Nouri niet verhuren: "Daar is nog veel progressie mogelijk"

26-10-2016 18:31
21

Peter Bosz is nog altijd niet geheel overtuigd door Abdelhak Nouri. Het Ajax-talent begint woensdagavond in de basis bij Kozakken Boys-Ajax, maar veel Ajax-fans hadden Nouri al veel eerder als basisklant willen zien.

"Ik geloof niet dat hij verhuurd moet worden", zegt Bosz tegen FOX Sports. "Hij traint veel met ons mee en door die weerstand wordt hij een betere speler. Hij moet nog veel leren. Soms legt hij zijn tegenstander volledig de wil op, maar soms lukt dat ook totaal niet. Daar is nog veel progressie mogelijk. Ik ben daarom wel blij dat ik hem vanavond minuten kan geven."

Bosz stuurt woensdagavond een B-elftal de wei in. Elf andere namen dan in de gebruikelijke opstelling mogen het laten zien tegen Kozakken Boys. De trainer van Ajax heeft daar zo zijn redenen voor. "We zitten in een onwijs drukke periode en we hebben veel goede voetballers. Zij verdienen het ook om hun minuten te maken", zegt de oefenmeester.

Veel Ajax-fans hadden woensdag op Heiko Westermann gerekend, maar de zeventienjarige Matthijs de Ligt krijgt de voorkeur. "Voor mij is hij nu al een speler voor het eerste elftal, anders zou ik hem niet bij de groep halen. Ik zou hem ook zo durven opstellen in een grote wedstrijd, bijvoorbeeld in De Kuip, ondanks dat hij pas zeventien jaar is", beweert Bosz.

"Ik heb ook ergens gelezen dat Westermann nu helemaal buiten de boot valt, dat is ook een onzinverhaal. Normaal zou ik Westermann gewoon laten spelen, maar dit is een uitstekende gelegenheid om zo'n jongen ervaring op te laten doen. Westermann heeft al genoeg ervaring opgedaan."