Conte wekt meer verbazing: Ik verdedig Mourinho niet, maar hij had een punt

Conte wekt meer verbazing: "Ik verdedig Mourinho niet, maar hij had een punt"

26-10-2016 19:14
6

De voormalige Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft begrip getoond voor José Mourinho. De Portugees was zondag na de kansloze 4-0 nederlaag tegen zijn oude club Chelsea allerminst te spreken over het juichen van Antonio Conte.

Op televisiebeelden was te zien hoe Mourinho de Chelsea-coach aansprak toen deze de vierde goal uitbundig vierde. Dat moet je niet doen bij 4-0. Bij 1-0 snap ik het, nu is het vernederend, liet de Manchester United-manager weten. Del Bosque heeft begrip voor de onvrede van Mourinho.

"De boodschap van Mourinho aan Conte lijkt me niet zo slecht", stelt de Spanjaard tegen El Larguero. "Soms moet je jezelf een beetje inhouden als je een overwinning viert." Del Bosque maakte de gepassioneerde Conte zelf ook van dichtbij mee, toen die nog bondscoach van Italië was. "Het deed mij ook pijn toen we tegen Italië speelden."

"Ik zeg niet dat je je vreugde niet mag uiten", vervolgt Del Bosque. "Je hoeft niet zo saai te worden als ik. Maar toon je vreugde met mate. Ik verdedig Mourinho niet, maar hij had een punt."