Nieuwe situatie voor Ajax-uitblinker Nouri: Dat ben ik nog niet gewend

Nieuwe situatie voor Ajax-uitblinker Nouri: "Dat ben ik nog niet gewend"

26-10-2016 20:50
9

Abdelhak Nouri stond woensdagavond tijdens de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6) voor de eerste keer in de basiself van Ajax en stelde opnieuw niet teleur. De uitblinkende spelmaker was betrokken bij drie doelpunten. Na afloop reageert hij nuchter.

"Ik doe gewoon mijn best", reageert Nouri ontwapenend tegenover FOX Sports. "Ik heb mezelf beloond door bij goals en het spel betrokken te zijn, daarover ben ik tevreden."

Zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht van Ajax liet hem hoe dan ook niet koud. "Toen ik van huis wegging, was ik wel een beetje gespannen. Maar zodra ik het veld opkom, heb ik geen angst meer. Dat heb ik in het verleden wel gehad, maar dan speel je jezelf uit de wedstrijd. Ik moest gewoon knallen. Dat heb ik proberen te doen en dat is wel goed gelukt."

Nouri, die overigens niet op de verhuurlijst van trainer Peter Bosz staat, genoot van de sfeer bij Kozakken Boys. "De supporters bleven achter ze staan. Ik vind het een mooie club", aldus de negentienjarige publiekslieveling, die na afloop werd achtervolgd door jonge handtekeningen- en selfiejagers. "Mooi dat al deze fans met me op de foto willen. Dat ben ik nog niet gewend."

Lees ook: 'Laat Nouri voetballen in het eerste van Ajax. Wie eruit moet, moet eruit'